понедељак, 11. јун 2018.

Где су најмлађи путовали у школској 2017/2018.

Ученици 1-1 и 1-3 уживали су у лепотама Новог Сада, Сремске Каменице и Фрушке горе. Посетили смо кућу Јована Јовановића Змаја, сазнали нешто више о његовом животу и раду, као и о тадашњем начину живота. Имали смо прилику да обиђемо већи део Музеја Војводине и проширимо знања о животу наших предака на овим просторима. Били смо гости Позоришта младих, а дружење смо наставили на Андревљу.

Ученици другог разреда били су на једнодневној екскурзији у Зрењанину, Царској бари и Кулпину 30. маја 2018. године. Деца су гледала веома занимљиву позоришну представу у Зрењанину, прошетали смо градом како би упознали његове знаменитости, а затим смо посетили Царску бару и уз веома садржајно објашњавање водича сазнали пуно занимљивих податка о том месту. Предвиђен ручак у лепом ресторану употпунио је угођај јер су ученици уживали у укусном јелу. У повратку смо посетили дворац породице Дунђерски који је такође оставио јак утисак због своје лепоте, као и Музеј пољопривредних машина који се налази у склопу дворца, а у којем су ученици могли да виде разне машине које су се некада користиле за обраду земље.

Одељења трећег разреда реализовали су планирану рекреативну наставу од 14. маја до 20. маја 2018. године на Златибору у селу Сирогојно.Ученици су уживали у природним лепотама, културом и историјом овог дела Србије. Непосредно су упознали биљни и животињски свет краја и начин живота људи у планинском крају. Посетили смо Стопића пећину, уживали у лепотама бигрених када, потоку и водопаду који прави понорница. Одушевио нас је водопад у Гостиљу. Висок је 20 метара и према легенди у његовим вировима се купају виле. На реци се налази обновљена воденица поточара и старе хидроцентрале. Даљим током, испод самог водопада река гради низ вирова и мањих водопада. Свакодневно смо одлазили у „ Старо село“ где смо реализовали часове народне традиције и где су ученици имали прилику да се упознају са начином живота у прошлости у овим крајевима. Посетили смо и цркву посвећену Светим апостолима Петру и Павлу.

Одељења четвртог разреда реализовали су планирану рекреативну наставу од 4. јуна до 11. јуна 2018. године на планини Тара,у хотелу Бели бор. Ученици су упознати са природним лепотама, културом и историјом овог дела Србије. Непосредно су упознали биљни и животињски свет краја и начин живота људи у планинском крају. Посетили смо манастир Рачу и манастир Српских светитеља. Уживали смо у лепотама планине, видиковцу Црњесково, шумским потоцима и стазама. Свакодневно смо одлазили у шетње до ,,Јеремичка“, као и до хотела ,,Оморика“. Ученици су имали прилику да упознају биљни и животињски свет, а посебно Панчићеву оморику ,као заштићену врсту која расте само на овом подручју. Такође смо имали прилику да уживамо у етно –селу ,,Сунчана река“, где су ђаци упознати са историјским садржајима везаним за 1. светски рат.



.

Нема коментара:

Постави коментар