уторак, 21. октобар 2014.

Октобарска парада књига

Већ традиционално ученици наше школе, чланови Клуба читалаца, обележавају месец књиге парадом кроз град. Ове године параду су посветили 150-годишњици од смрти Вука Караџића, користећи стих песме Ранка Симовића "Вук је хтео где год крене да се људе описмене" за свој мото и инспирацију.

Вукове умотворине и рукотворине читалаца


Цела парада осмишљена је као улична представа за ученике првог разреда. Прваци су носили стилозована слова азбуке. Ученици чланови Клуба читалаца носили су транспаренте са лепо исписаним кратким народним умотворинама које је Вук Караџић здушно сакупљао и оставио забележене мудре речи у својим збиркама. На стајалиштима - појилиштима мудрости на углу узане и главне улице, испред градске библиотеке и у школском дворишту добошари су најављивали читање и тумачење изрека, пословица, питалица, загонетки које су чланови Клуба читалаца говорили првацима. Прваци су бурно реаговали највише на загонетке које су одгонетали.

Посадили слова да порасту до мудрости


По повратку у шпколу групица првака посадила је своја слова у школску башту не би ли поирасла до мудрости какве садрже народне умотворине које је Вук сакупљао. Шачица читалаца другог разреда показала је одмах какве то мудрости могу да буду простирући и ширећи умотворине на транспарентима на оближњи грм.



Фото-галерију погледајте кликом на линковане речи.


Извор: страница веб-сајта Клуба читалаца

Нема коментара:

Постави коментар