субота, 1. новембар 2014.

Поново пронађен Сајам

 У нашој школи је прошле године обновљена традиција заједничког одласка на Сајам књига. Први дан новембра био је идеалан (и због наставних обавеза једини могући) избор за тај књижевни и културни хаџилук. Четрдесетак ђака , заједно са својим наставницима, прошетало је кроз сајамске хале, обрело се у гужви око наjпосећенијих штандова, упознало омиљене писце, прелистало и куповало нова или од раније омиљена издања и заиста се, утисак је недвојбен, лепо провело. 
   После испуњеног сајамског дана, сви заједно отишли смо у Народно позориште и, уз много емоција и снажне имресије, одгледали представу „Хасанагиница“ у извођењу квалитетног глумачког ансамбла по сценарију Љубомира Симовића. Пошто је „Хасанагиница“ песма која се обрађује и на часовима српског језика, ђаци су драму пажљиво погледали, а касније, на часовима матерњег језика, и дискутовали о њој.
    До следећег октобра или до неког новог заједничког одласка у позориште (а шушка се да је изгледно у такву авантуру опет кренути већ у децембру) остаје нам да сабирамо утиске и оне највредније чувамо као залогу за паметнију будућност! 

Нема коментара:

Постави коментар