недеља, 12. октобар 2014.

Дечија недеља 2014.

 Свако дете срећног лица чува једна породица


Под овим називом обележена је Дечија недеља у периоду од 6. до 12. октобра 2014. ученици млађег основношколског узраста обележили су Дечију недељу кроз разноврсне и занимљиве активности.
ПонедељакУченици су се на првим часовима упознавали са Конвенцијама о правима деце (Чос), а затим су своје утиске износили цртањем и писањем о Дечијим правима. Почели су да доносе и школски прибор и средства за личну хигијену и тако је започела хуманитарна акција „Деца деци“ која ће трајати до петка. У понедељак је почела и посета ученика ЦТКУ „Коста Абрашевић“ где су учествовали у радионицама: 1. и 2. разред  учили су да играју и певају народне песме и игре, а 3. и 4. разред правили су накит (огрлице и брошеве) од бисера. Радионице су трајале целе недеље.
УторакУченици су осликавали тротоар и школско двориште кредама у боји и тако остављали поруке свој деци света – „Свако дете срећног лица чува једна породица“. Ученици 1. и 2. разреда гледали су у биоскопу позоришну представу „Смешна бајка“.
СредаОрганизована је изложба ликовних радова ученика на тему „Моја породица“. Радови украшавају ходнике наше школе.
ЧетвртакДанас су прваци наше школе свечано примљени у Дечији савез. Пригодну приредбу припремили су им ученици 4. разреда заједно са својим учитељицама, а затим им је уручена Добродошлица. Уз игру, песму и глуму све је протекло у веселој и свечаној атмосфери. И у току ове Дечије недеље председник општине примио је представнике првака из сваке основне школе из наше општине. Они су том приликом посадили дрво генерације испред зграде општине.
Петак – Одржан је свечани програм у сали биоскопа где су ученици 1. и 2. разреда представили игре и песме које су научили на радионицама, а ученици 3. и 4. разреда окитили су се накитом који су правили на радионицама и тако приказали изложбу радова. У препуној сали биоскопа ученици су уживали у веселом програму.
                        
  

Нема коментара:

Постави коментар