петак, 11. мај 2018.

Дан школе 2018.

Дан школе - Спаљивање моштију Светог Саве слави се 10. маја, а ми га већ годинама обележавамо неколико дана. 

Изложба ликовних радова ученика школе у Галерији града

Уочи Спаљивања моштију Светог Саве уприличимо изожбу ликовних ученичких радова у галерији града па је тако било и ове године. У Галерији града, у среду предвече 9. маја 2018. предвече отворили смо изложбу ликовних радова школе која ће бити постављена пуне две седмице. Изложбу редовно припреме наставници школе из Тима за сарадњу са локалном заједницом. Пригодан програм састоји се из рецитовања, музицирања ученика који похађају Музичку школу и школу гитаре и песме школског хора. Тако је било и ове године, а детаље ће пренети снимак са отварања:



Изложба "Ђачке униформе некад и сад"

Још једну изложбу приредили смо у библиотеци школе. Клуб читалаца у оквиру својих активности  прикупио је нешто школских униформи и фотографије на којима се виде различите ђачке униформе па је тако настала невелика изложба . Изложби су допринели својим експонатима секретарица школе, наставнице Соња, учитељице Бранка и Добрила, а највише родитељка, Доротеина мајка - Силвана Јосић.
Изложба је требало да садржи и нацрте нових, модерних униформи које ученици предлажу за данашње ђаке. Међутим, изгледа да ученици уопште не воле ђачке униформе чим их нико није цртао осим првака.
Изложба ће бити постављена до краја школске године.


Централна прослава  10. маја 2018.

У четвртак, 10. маја 2018. у сали биоскопа прославили смо Дан школе културно-забавним програмом који су нам припремили ученици разредне наставе са својим учитељицама и Хор школе са наст. Верицом Маливук. Они су извели низ игроказа посвећених лепо понашању у школи, на часовима и одморима, у природи  и на улици. Конферансу су такође водили ученици млађег узраста тако да је ово био њихов дан у потпуности. 
Након програма доделили смо награде ученицима који су овог пролећа били успешни на такмичењима , а захвалнице су добили и њихово наставници - ментори.
Нисмо заборавили ни пензионере, па смо колеге који су у протеклој години испунили свој радни век у школи испратили пригодним поклоном.
Дружење смо наставили у школи на коктелу за госте и ученике - учеснике програма.

 


 Спортски дан  - 11. маја 2018.

У петак пре подне, 11. маја 2018. екипа ученика 5. разреда наше школе имали су утакмице у малом фудбалу и одбојци и на тај начин обележили Дан школе спортски. По теренима школе размилели су се црвени, бели и плави дресови и још једном показали да где има воље и спортског духа, за успех није важна само спортска хала. Мада, било би лепо да је имамо, ех...



Нема коментара:

Постави коментар