среда, 12. јун 2019.

Припрема за полазак у 1. разред


У оквиру сарадње с породицом Тим за сарадњу са локалном заједницом осмислио је предавање за родитеље будућих првака.
Тема родитељског састанка је припрема будућих првака пред почетак школске године. Након уписа деце у нашу школу, родитељи су обавештени о потреби једног разговора са психологом. 
Састанку су присуствовале учитељице будућих првака, тему је реализовао психолог Драган Прпа.

На предавању је детаљно представљено како будући првак треба да је припремљен за полазак у школу. Наравно , није обавезан да уме да чита , пише, рачуна.
Најважније је развијати самосталност у хигијенским навикама, сналажењу у простору, орелаз преко улице ( пут од куће до школе ), у комуникацији. Развијање графомоторике не подразумева само графомоторику руке, него координацију покрета целог тела. По речима психолога, координација се развија слободним покретима у природи, дечјим играма, играма лоптом. Боравак у природи и самостално слободно дечје истраживање сопствених могућности је најбољи начин осамостаљивања деце. Једна од најсложенијих самосталних радњи деце је, врло често помињано, везивање пертли. 
Полазак детета у школу школу је веома значајан догађај за целу породицу. Бригу свих чланова породице деца осећају, њихово узбуђење је јако велико. Надамо се да овим разговором можемо да помогнемо целој породици да срећни и насмејани дочекају почетак школске године.


Испред Тима за сарадњу с локалном заједницом 
Анкица Дамјанов 

Нема коментара:

Постави коментар