субота, 14. септембар 2019.

Дан пешачења 2019.

Већ годинама друге суботе у септембру у Србији се одржава манифестација Дан пешачења у организацији Планинарског савеза Србије. На тај дан локална планинарска удружења и друштва организују пешачке туре и игре у природи за све грађане.
Планинарско-спортско друштво "Равничар" из Бачке Паланке углавном поведе суграђане до шуме и излетишта Багремара, где организује игре и вежбе за децу и одрасле. Тако је било и ове године.
Скуп је био на платоу испред Ерсте банке одакле се кренуло у 10.00 тзв. Обровачким путем до Багремаре. Након освежења и закуске које је сачекало учеснике, сви су могли одабрати неку од игара или вежби коју си планинари приредили. На стазама је била постављена и изложба фотографија друштва која је визуелно приказала врхове које су освојили и активности којима се баве.
Иначе, поред овог републичког празника, постоји и Светски дан пешачења у првој седмици октобра, а циљ је исти као и нашем празнику: повећати свест о важности пешачења и борављења у природи за здравље, као и очување природе.
.

Учешће наше школе

Из наше школе посета овој акцији била је организована. наставници и учитељи изборних предмет и обавезних ваннаставних активности Чувари природе, повели су ученике и вратили се с њима у овој лепој акцији. Наставнице Соња Ковачевић, Мирјана Шијаков и Сања Савић, те учитељица Светлана Чулић водиле су ученике. Било је и оних наших ученика који су дошли самостално или са родитељима.

Долазак пешака на излетиште Баагремара

Разврставање и трагање за омиљеним играма у природи

Јога за маме и ћерке

Навлачење конопца 


Нема коментара:

Постави коментар