петак, 13. мај 2022.

Посета пољопривредном газдинству

 

У оквиру сарадње породице и школе 13. маја 2022. ученици 2-1 посетили су пољопривредно газдинство породице Каурин у Обровцу у циљу реализације амбијенталне наставе.

Родитељ Јово Каурин представио је деци своје занимање и пољопривредно газдинство.

у дворишту с коњем и газдом

Деца су имала прилику да виде домаће животиње које се узгајају на селу: коње, овце, козе, живину...Видели су биљке које се гаје у башти. Имали су прилику да уберу прве зреле јагоде. У част и захвалност домаћинима ученици су отпевали песму „Зелени се јагодо.“ У дворишту пољопривредног газдинства видели су превозна средства као и оруђа која се користе у пољопривреди. Одржана је и радионица о зачинским биљкама. Из припремљене расаде садили су босиљак, паприприку и парадајз које ће наставити да узгајају код куће. Родитељ, који је и пољопривредни инжењер, је на својој њиви показао засаде кромпира, објаснио делове биљке и њихову улогу. Затим је ученицима показао и биљке које се гаје на оближњим њивама, соју, кукуруз, пшеницу...

Очигледна настава: делови биљке

На овај начин ученици су боље упознали живот и рад на селу, биљке и животиње које човек гаји уочили значај биљака и животиња за човека, и научили како се негују и својим понашањем не угрожавају биљке и животиње у окружењу. Повезани су наставне садржаји света око нас (Значај биљака и животиња за живот човека), музичке културе(Распевана фарма: песма „Зелени се јагодо“) и тема ЧОС-а ( Кад порастем бићу- представљање занимања родитеља).

Ученици су на часу ликовне културе представити ову посету цртежом у виду стрипа. 


Дечији радови настали након посете, инспирисани њом

Известилац: учитељица Јасмина Васојевић

Нема коментара:

Постави коментар