среда, 29. новембар 2023.

На изложби "Караван за климу"

У посети економској школи


Ученици осмог разреда наше школе заједно са наставницама биологије и географије посетили су у среду 29.11. интерактивну изложбу “Караван за климу 4.0 - Вода и климатске промене“ која је била постављена у холу Средње стручне школе „Др Радивој Увалић“. 

Интерактивни панои: слика, текст, видео

Караван за климу је пројекат који је осмислио Француски институт у Србији, а реализује се у партнерству са Центром за промоцију науке и део је Међународног програма „Еко школа“ у Србији чије признање носи једино Средња стручна школе „Др Радивој Увалић“ у нашој општини. 

Наши ђаци на изложби

Ово је била одлична прилика да ученици чују нове информације о вези воде и климатских промена, али и како можемо боље користити и чувати воду у свакодневном животу. 
Љубазни домаћини, ученици 4. разреда туристичког смера Милица, Мина и Верица, су се потрудили да нам објасне везу између живог света и воде, тајни живот једне капљице, како долази до кондензације и отапања леда, како настају суше и поплаве, како бити паметан по питању воде, кап по кап систем за наводњавање и још много тога. Уз причу смо одгледали и пригодне едукативне филмове. Ученици су били радознали, постављали су различита питања па је и дружење било занимљиво и инспиративно за све.

Занимљива изложба подстакла радозналост

Подносилац извештаја: Мирјана Шијаков

Нема коментара:

Постави коментар