понедељак, 29. децембар 2014.

Куцањ у празно - књижевно вече

Промоција књиге "Куцањ у празно"

Упркос пипцима сибирске зиме, залутале у војвођанску равницу у понедељак увече, сала библиотеке Основне школе “Свети Сава” у Бачкој Паланци била је, око 20 часова,  пристојно крцата пристојним људима. Просек су можда кварили једино аутори књиге “Куцањ у празно”, Предраг Ж. Вајагић и Бранислав Зукић, растегнувши своју причу на половину говора Фидела Кастра у најкрепкијим годинама.
Док је екстеријер све више личио на умирујућу белину коеновског мајсторлука знаног као “Фарго”, унутар библиотеке догађао се, ако ћемо поштено, један од оних тренутака у којима је могућно поверовати у исцелитељску моћ литературе. Група људи, без икакве сумње дебело наклоњених чудној навици читања, помно је слушала оно што су двојица наречених, писању склоних веселника, намерили испричати. Њихову шетњу по појмовима из књиге повремено је, паметним опаскама и питањима, прекидала водитељка књижевне вечери, Сања Аћимов.

 Забележен је и понеки кикот, неколико аплауза, било је спонтаних добацивања и свих оних ствари присутних на опуштеним и неформалним окупљањима уживаоца књига. Аутори  су, ту вам добри стоје, имали изванредно вече, а постоје и претпоставке, готово докази, да су и неки од гостију салу библиотеке напустили са осмехом на уснама којим су, касније, топили поледицу на свом путу.






Нема коментара:

Постави коментар