субота, 22. април 2017.

У Музеју Николе Тесле и Андрићевом стану

Посета чланова Клуба читалаца

У оквиру Клуба читалаца у нашој школи организовали смо низ активности које су се односиле на изучавање живота и дела Николе Тесле. Ученици су присуствовали радионицама и бавили се књижевним текстовима о Тесли, настојали да што више сазнају како би стварали на тему о истом научнику. Њима су се придружили наставници и ученици појединих секција у школи који су учествовали на свечаности посвећеној лику и делу Николе Тесле. Сви који су желели да посете његов музеј припремали су се за квиз који је у школи организован. 
Они који су стекли право и освојили потребан број бодова су 22.04.2017. посетили Музеј Николе Тесле у Београду. Боравак у музеју је био пријатан, а доживљај употпуњен филмом о Тесли и демонстрацијама огледа којима су представљени његови проналасци. Ученици су учествовали у демонстрацијама, што је за њих представљало право задовољство. Након излагања кустоса деца су прионула на рад и попуњавање истраживачких листића како би утврдила знања о Тесли.
Након обиласка Музеја Николе Тесле упутили смо се у музеј Иве Андрића како бисмо сазнали понешто о његовом животу и раду. Обишли смо споменик овом великану и записали покоју реч о животном путу нашег нобеловца.
Посету Београду смо завршили шетњом до Калемегдана, где смо видели зидине Београдске тврђеве са које се простире диван погледа на ушће реке Саве у Дунав.

Нема коментара:

Постави коментар