субота, 27. јануар 2018.

Светосавска академија 2018. године

27. јануара обележили смо школску славу - Светог Саву.

Програм је почео Светосавском химном, а обред резања славског колача уследио је у присуству свештеника, кумова - Дуње Телебак са родитељима Миланом и Маријом Телебак, директорке, запослених и ученика. У наставку је припремљена представа "Ако живимо Христом" коју је вероучитељ Бранко Караћ припремио са ученицима 4. разреда. Након тога приказан је музичко-афористички  колаж "Љубав је само реч" који су са ученицима старијег узраста припремили наставници Верица Маливук и Предраг Вајагић.




Библиотекарка Славица Јурић је у сарадњи са учитељицама организовала квиз за ученике Клуба читалаца "Путовања Светог Саве". Ученици су показали да познају верске термине, историју, животопис Светог Саве и да су упознати са два путовања у Свете земље које је он обишао. Посебно се истакла својим знањем Дајана Плавшић, ученица 4-3 одељења и награђена је књигом.


Овогодишње Светосавско дете је Драгана Тувић, ученица 8/1. Школски кумови су деца Милана и  Марије Телебак и они су даривали Светосавско дете Драгану. И ове године су били присутни Сузана Лалић која је испред испред фонда основаног за даривање Светосавског детета, уручила поклон Д. Тувић. Сузана Лалић се обратила присутнима са жељом да се настави ова традиција.


Уследила је подела награда ученицима који су били најуспешнији на овогодишњем Светосавском темату.


Нема коментара:

Постави коментар