понедељак, 12. јун 2017.

Школе у природи и излети у 2017.

Рудник

У периоду од 6.6.2017-13.6.2017. године ученици 4-2-и 4-4 су били на рекреативној настави на планини Рудник у хотелу “Неда”.  Обишли смо пећину Рисовача и комплекс Опленац као и знаменитости места Рудник. Ученици су уживали у дневним и вечерњим активностима (спортске активности, шиз-фриз, маскембалу, свакодневном купању у базену, играма без граница...) Амбијенталном наставом проширили смо стечена знања о рељефу, флори и фауни брдско-планинских предела, занимањима људи са освртом на богату и херојску прошлост нашег народа истичући краљевску породицу Карађорђевић. Боравком на Руднику увеличали смо завршетак последње школске године са учитељицама, спремни за нове радне победе. Све смо тo овековечили фотографијама.


Златибор


Ученици 4-1 и 4-3 одељења и учитељице Татјана Кнежевић и Драгана Менчик реализовале наставу у природи на падинама Златибора у месту Рожанство. Рекреативна настава је организована од 7. до 13.јуна у одмаралишту “ Бела бреза” . Oбјекат у којем смо били смештени удаљен је девет километара од Сирогојна. Има одличне спортске терене и базен, тако да је боравак деце био пријатан и испуњен различитим активностима. Оне су почињале јутарњом шетњом, настављале се турнирима на спортским теренима, купањем у базену,а завршавале се вечерњим активностима у дискотеци, које је осмишљавао рекреатор Александар. У току боравка остварили смо планиране садржаје и циљеве рекреативне наставе. У организованом једнодневном излету посетили смо Стопића пећину и уживали у њеној лепоти. О начину живота људи златиборског краја сазнали смо од кустоса Етно музеја “Старо село” и тиме употпунили стечено знање из народне традиције. Посетили смо и другаре из основне школе у Рожанству и дружили се и учили са њима. У лепом сећању ће нам остати прелепе ливаде богате разноврсним ливадским цвећем и инсектима , као и цвркут птица који нас је будио у раним јутарњим часовима.


Сирогојно

Ученици трећег разреда реализовали наставу у природи у периоду од 22-28. маја у Сирогојну у објекту Вива Спорт. Сирогојно се налази у источном делу Златибора , и окружено је прелепом природом. Објекат у којем смо били смештени се налази на 950 м надморске висине , где се укрштају морска и континентална клима тзв „ружа ветрова“. У току боравка у Сирогојну остварили смо планиране садржаје и циљеве рекреативне наставе. Боравак је био пријатан и испуњен свакодневним активностима. Дан је почињао јутарњом гимнастиком, а завршавао се вечерњим активностима у дискотеци које је осмишљавала рекреаторка Даша - маскембал, покажи шта знаш, игре без граница и наравно ђускањем. Први дан смо обишли цркву која се налази на узвишењу у центру села и посвећена је светим апостолима Петру и Павлу. У близини објекта, налази се „ Старо село“ етно музеј на отвореном, у којем се приказује архитектура, унутрашње уређење зграда, начин привређивања и организација породичног живота људи брдско планинских предела динарске регије. Љубазни кустоси музеја су се потрудили да деци приближе живот српских сељака ранијих векова. Посетили смо Стопића пећину и ужавили у лепоти бигрених када, потоку и водопаду који прави понорница. Одушевио нас је водопад у Гостиљу који се стрмоглаво обрушава са 20м високе кречњачке литице стварајући фантастичан призор. Прелеп амбијент планинског предела и чист ваздух су нам пријали и пружали могућност за шетње прелепим стазама. Одлазећи, пожелели смо да се опет вратимо на ову планину богату духовним наслеђем, живописним призорима и непосредним и срдачним људима. Нови Сад - Фрушка гора за прваке 

Ученици првог разреда су 29. маја 2017. године били на једнодневној екскурзији у Новом Саду, Сремској Каменици и Андревљу на Фрушкој гори. У Новом Саду су обишли Дунавски парк, видели познате грађевине и погледали позоришну представу "Црвенкапа и збуњени вук". Посетом спомен куће Јована Јовановића Змаја ученици су употпунили знања о лику и делу познатог песника. Боравком на Андревљу, на Фрушкој гори упознали су лепоте националног парка, карактеристични биљни и животињски свет, дружили се и играли у природи.
Нема коментара:

Постави коментар