среда, 9. октобар 2024.

Мост између генерација

Сарадња са Центром за социјални рад

Са Центром за социјални рад наша школа сарађује по природи њиховог и нашег посла. Ретко  имамо предавања за ученике о темама које су нам заједничке. У Дечијој недељи уприличили смо управо једно такво предавање за ученике, представнике Вршњачког тима и Ученичког парламента, са представницима Центра за социјални рад психологом Тијаном Панић и правником Александром Баћићем. Предавању су присуствовали наставници који координирају овим ученичким телима, педагог, директорка и помоћник директорке.

Мост између школе и Центра за социјални рад

Много мостова

Повод и тема за овај сусрет био је мостови сарадње међу генерацијама што нас прво асоцира на младе и старе, децу и одрасле. Тематски, тај је мост био много шири, односно изграђени су мостови међу далеко разноликијом темама, највише захваљујући интересовањима и питањима присутних ученика. Ученике је занимало и како живе деца, њихови вршњаци, у хранитељским породицама, ко се може пријавити и каква је процедура за оне који желе да приме децу у хранитељску породицу; ко и како може усвојити дете које је сироче или је одузето родитељима и многа друга питања. Тиме су показали неочекивану зрелост, али и емпатију за другаре.

Мост међу темама које се тичу вршњака и породица

Ни старе особе нису заборављене, и ту су наши ученици имали конкретне предлоге за акцију - чешће посете старачком дому у нашем граду. 


Нема коментара:

Постави коментар