субота, 13. мај 2017.

Офарбали смо школску ограду

Ученици петог разреда који похађају грађанско васпитање су били итекако вредни 13.маја 2017. године. Наиме, у оквиру годишње активности овог изборног предмета, ученици су одлучили да учине школу лепшом како себи, тако и свима који у њој бораве. Желели су да улепшају двориште школе и то фарбањем школске ограде која је до сада била офарбана у зелену боју већ начету временом.
Воља, ентузијазам и осмех били су савезници неискусној руци која је морала да савлада најосновније покрете четком. Све у свему, пет сати рада и дружења су брзо прошли. Били су на крају посла уморни, али и срећни. Нарочито када су научили чему служи разређивач јер су поред ограде, добро биле офарбане и руке и делови одеће. "Грађани" петог разреда су данас  поносни јер су свима осталима у школи улепшали боравак у школском дворишту и показали како треба да се понашају особе са развијеном грађанском свести.
Поред ове активности, ученици V/1 и V/3 разреда који похађају грађанско васпитање били су још вредни ове године. Направили су филмић који позива све добротворе да нам помогну да се изгради фискултурна сала. Сами су осмислили сценарио, глумили и монтирали филм. Када су га радили, желели су да филмић пошаљу највишим инстанцама у нашој држави како би нам помогли. Верујемо да ће се то једног дана и десити.



Нема коментара:

Постави коментар