понедељак, 8. октобар 2018.

Дечја недеља 2018. године

Низом активности у периоду од 1-7. октобра 2018. године обележена je Дечја недеља чији је мото ,, МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО-за одрастање без насиља“.

На самом почетку Дечје недеље ученици су упознати са Конвенцијама о правима деце. Започета је већ традиционална хуманитарна акција ,, Деца-деци“ и прикупљање средстава за хигијену за децу слабијег материјалног стања.


У уторак 2. октобра, ученици разредне наставе су кредама у боји осликавали школско дворишта. Истог дана ученици првог и трећег разреда су посетили ЦТКУ ,,Коста Абрашевић“ где су били учесници веома занимљивих активности. Овај вид сарадње културно- уметничког друштва и наше школе је постао већ традиционалан.Сарадња и учешће на радионицама је настављена у четвтртак.Тада су радионичке групе чинили ученици другог и четвртог разреда. Радионице су се односиле на упознавање ученика са старим и заборављеним обичајима, песмама које су се певале за велике верске празнике, ношњама нашег краја.Све то је употпуњено приказом, игром и песмом играча из КУД-а.



У среду 3.октобра је направљена изложба дечјих радова чија је тема био овогодишњи мото дечје недеље. Ученици четвртог разреда су припремили пригодан програм за ученике СОШ ,,Херој Пинки“, који су били наши гости.



4. октобар је био дан за посете. Наиме ученици 1-1 и 1-2 су са учитељицама Станком Сантрач и Леонором Ненадов посетили ПУ ,,Младост“, вртић ,,Невен“. Тамо је организовано дружење првака и предшколаца. У реализацији ове активности су нам помогле васпитачице предшко-лских група Оливера Младежић и Тања Ивић. У 11 часова је у Општини Бачке Паланке, организован пријем првака код председника општине.


Последњег дана у недељи је уз музику, игру, глуму и рецитације одржана приредба и пријем деце у Дечји савез. За добро расположење су били задужени ученици четвртог разреда.

Нема коментара:

Постави коментар