петак, 11. октобар 2019.

Дечја недеља 2019/2020. година

Низом активности у периоду од 7-13. октобра 2019. године је обележена Дечја недеља чији је мото био ,, Да право свако- дете ужива лако “.

На самом почетку Дечје недеље ученици су упознати са Конвенцијама о правима деце. Започета је већ традиционална хуманитарна акција ,, Деца-деци“ и прикупљање средстава за хигијену за децу слабијег материјалног стања.Током целе недеље организована је и акција прикупљања новчаних средстава за ученика из 2-3 одељења. Дечаку Јовану је заказана операција ока у Бриселу, те је потребна новчана помоћ.

У понедељак 7. октобра ученици наше школе су посетили ЦТКУ,,Коста Абрашевић“ где су били учесници две различите и веома занимљиве радионице. Ученици првог и другог разреда су кроз радионице упознати са обичајима и играма из Бачке. За ученике трећег и четвртог разреда је била припремљена презентација активностии рада КУД-а.У реализацији ових активности нам је помогла Љиља Жихлавски, руководилац КУД-а.

У уторак 8. октобра ученици са пуно маште кредама у боји осликавали школско двориште. Два одељења првака са учитељицама Миром Карановић и Станиславом Керавицом су истог дана посетила ПУ ,,Младост“, вртић,,Невен“где је било организовано дружење са предшколцима.

У четвртак 10. октобра је у ходнику школе направљена изложба ликовних радова на тему овогодичњег мота Дечје недеље. Истог дана је учитељица Оливера Самарџић посетила Општину са два ученика ромске националности.

Позоришна представа ,,Мала принцеза “ је за ученике од 1. до 4. разреда била одржана у петак 11. октобра у дворишту Градске библиотеке у извођењу драмског студија ,,Арс либери“.

У петак у преподневним часовима учитељица Веселинка Радаковић је са два првака посетила председника општине.

Последњег дана у недељи је уз веселе тактове, игру и рецитације одржана приредба и пријем деце у Дечји савез. За добро расположење су били задужени ученици четвртог разреда. Исти програм је изведен и пред ученицима СОШ,,Х.Пинки“, који су у оквиру Дечје недеље посетили нашу школу.










Нема коментара:

Постави коментар