петак, 10. мај 2024.

Дан школе - Спаљивање моштију Светог Саве - 10. мај 2024. године

       Овогодишњу свечану приредбу поводом Дана школе, 10. маја, када су пре 430 година спаљене мошти Светог Саве на Врачару, прославили смо кроз игроказ о животу у школи одељењских заједница од првог до четвртог разреда који су осмислиле и припремиле учитељице наше школе са својим ученицима.

       Програм су водили ђаци трећаци: Петар и Лука Дукић и Анастасија Валентик. Свечаност је
започела химном наше школе коју је отпевао хор под диригентском палицом наставнице
Верице Маливук. 


       Одали смо и почаст догађају у Основној школи „Владислав Рибникар“. С тугом се сетили настрадалих другара. Зато ћемо још јаче и више неговати заједништво, радост и људскост у нашој школи и на тај начин се борити против очаја и зла.

       Понос наше школе су ђаци прваци. Приказали су непосредност, спонтаност и маштовитост кроз песму Јована Јовановића Змаја „Пачја школа“ и пачији плес. Другаци су извели
драматитизацију „Седам Готована“ Љубивоја Ршумовића којима су уз плес помагале вредне
пчелице.        Другари трећаци су нам показали да је и традиција осећање које нас свакодневно испуњава, даје нам крила и подстиче нас да померамо и рушимо границе. Показали су нам како се данас, а како некада живело, дружило и забављало. Које вредности и традиције носимо од својих предака а ка чему идемо. 

             

        


    Четвртаци су се представили кроз драматизацују „Два златна брата“ Добрице Ерић и показали колико љубав, добота и слога заиста испуњавају нашу школу.


                      

      Као и сваке школске године и ове смо имали и успешне рецитаторе: првак Драшко Вук јеодрецитовао песму Андре Франичевића „Чудан зец“, четвртаци Матеа Прел песму „У добамоје прабаке“ и Марко Пањак песму „О једном Мирку“ Григора Витеза.

       Додељене су и награде најуспешнијим ученицима на такмичењима као и њиховим менторима, учитељицама и наставницима:

 • Грубор Матији из 3-2 одељења и Матеи Прел из 4-1 одељења за освојено 3. и 2. место наокружном такмичењу из математике, као и њиховим учитељицама Марији Јовићевић и Јасмини Васојевић. А на окружном такмичењу из математике ученику Сувара Филипу 5-3 одељења за освојено 2. место.
 • Сувара Филипу из 5-3 одељења за освојено 3. место и Стојановић Вери из 5-2 одељења за освојено 2. место на окружном такмичењу из Српског језика и језичке културе, као и наставници Наташи Марјановић.
 • Софији Недељков из 5-1 одељења и њеној наставници Александри Продановић за освојено 2. место на окружном такмичењу из Српског језика и језичке културе.
 • Зеленовић Вукашину, Ђурић Вукашину, Радош Стефану, Ковач Страхињи и Нинков Огњену из 8-2 одељења, Полић Алекси, Трифуновић Вукашину и Јовановић Стефану из 8-4 одељења као и
 • Вујадиновић Страхињи и Милановић Лазару из 8-1 одељења и наставници Гордани Пушић за освојено 2.место на међуокружном такмичењу из кошарке.
 • Агић Јовану и Михаљевић Лазару из 8-1 одељења, Ђурић Вукашину и Ковач Страхињи из 8-2 одељења, Ђаковић Марку из 8-3 одељења и Чивчић Вук Данилу из 8-4 одељења као инаставнику Стеви Ђиласу за освојено 3.место на окружном такмичењу у малом фудбалу.
 • Брајић Борису из 3-3 одељења и Сувара Филипу из 5-3 одељења за освојено 1. место, Брајић Андреју из 1-4 одељења за освојено 2. место, Кнежевић Николи из 4-4 одељења и Челик Братиславу из 5-3 одељења за освојено 3. место, Јовић Александру из 5-2 одељења, Убавин Николини из 6-3 одељења, Бенић Огњену из 7-2 одељења, Челик Светлани из 7-3 одељења и наставнику Хложан Мартину за окружно и републичко појединачно и екипно такмичење у шаху.
 • Јелени Митровић из 6-4 одељења и Ленки Пилиповић из 6-1 одељења за освојено 3.место на окружом такмичењу из српског језика, Прица Вуку из 6-4 одељења за освојено 1.место на окружном такмичењу из српског језика, Дуњи Рађеновић из 8-3 одељења за освојено 2.место на Књижевној олимпијади и наравно њиховој наставници Ксенији Суђић.
 • Вулић Данилу из 6-1 одељења, Штрбац Вуку из 6-2 одељења и Митровић Јелени из 6-4 одељења за освојено 2.место и ученицима Топић Михаилу из 5-1 одељења и Стојановић Вери из 5-2 одељења за освојено 3. место на окружном такмичењу из биологије као и њиховој наставници Сањи Савић.
 • Милици Мартић и Светлани Челик из 7-3 одељења за похвалу на републичком такмичењу из енглеског језика као и њиховој наставници Зорани Топић.
 • Лари Сушац из 8-3 одељења за освојено 2. место на међуокружном квизу под називом „Шта знаш о здрављу“ и њеној наставници Мирјани Шијаков.
 • Панин Алекси из 8-3 одељења за освојено 3. место на републичком такмичењу из информатике и његоом наставнику Сешић Павлу.
 • Сувара Филип из 5-3 одељења за 3. награду, Јанковић Владану из 2-1 одељења и Брајић Андреју из 1-4 одељења за 2. награду и њиховим менторима наставници Наташи Кнежевић и учитељицама Сантрач Станки и Керавица Станислави за такмичење из математике „Мислиша“.
       На крају програма су наступали петаци. Били су инспирисани природом и бригом о животном окружењу. Осмислили су текст и мелодију песме под називом „Чувари природе“.

      Прослава је настављена у просторијама наше школе. Гости и учесници-ученици су могли да
уживају у коктелу и постављеној изложби ликовних радова ученика наше школе. 

Подносилац извештаја: Марија Јовићевић

Нема коментара:

Постави коментар