уторак, 30. април 2024.

Пројекат "Пажљивкова смотра 2024"

       Савет за безбедност саобраћаја Општине Бачка Паланка у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја реализовао је и прву и другу фазу пројекта" Пажљивкова смотра 2024".
  1. Прва фаза пројекта - школска смотра, је реализована 13.3.2024. (за ученике 1. разреда) и 15.3.2024. ( за ученике 2. разреда).
  2. Друга фаза пројекта-општинска смотра реализована је 23.4.2024. (за ученике 1. разреда) и 25.4.2024. ( за ученике 2.разреда).
       Циљ смотре је упознавање са основним правилима понашања у саобраћају, унапређења свести и понашања деце у саобраћају и доприноса смањењу ризика од могућих повреда. Деца су кроз занимљиву игру и такмичење могла да чују шта их то чини безбедним у саобраћају.

       Екипа Основне школе „Жарко Зрењанин “ из Обровца је победник у категорији такмичења за децу узраста првог разреда, друго место је освојила екипа Основне школе „Свети Сава“ из Бачке Паланке, а треће место је освојила екипа Основне школе „15.октобар“ из Пивница. Ученици првог разреда наше школе који су учествовали на општинској смотри су: Дуња Танкосић, Павле Балабан, Андреј Вулиновић и Сара Шарац.



       У категорији такмичења за децу узраста другог разреда, прво место је освојила екипа Основне школе „Свети Сава“ из Бачке Паланке, друго место је освојила екипа Основне школе „Здравко Челар“ из Челарева, а треће место је освојила екипа Основне школе „Милета Протић“ из Товаришева. Ученици другог разреда наше школе који су учествовали на општинској смотри су: Лена Срдић, Реља Васић и Лука Бељански.

       Победничкој екипи су уручене дипломе и пригодни поклони и она ће нас представљати на предстојећој регионалној смотри.


Подносилац извештаја: Станислава Керавица

Нема коментара:

Постави коментар