петак, 26. април 2024.

Заједно и безбедно кроз детињство - 4. разред

       У петак, 26.04.2024. полицијски службеник одржао је предавање ученицима четвртих разреда "Безбедност деце у саобраћају". Ово предавање је реализовано у просторијама библиотеке школе, а у оквиру је пројекта "Заједно и безбедно кроз детињство".

     

        Овом радионицом полицијски службеник је желео да истакне важност поштовања правила безбедног понашања у саобраћају. Ученици су, на веома занимљив начин, могли да сазнају шта је безбедно понашање у саобраћају: кретање тротоаром је најбезбедније, ако га нема левом страном уз ивицу коловоза, како прелазити улицу преко пешачког прелаза уз семафор или без њега, шта значе поједини саобраћајни знаци постављени у близини школе:


        Ученици су се подсетили о правилу вожње бицикла, да користе заштитну кацигу и носе светлију обућу и светлоодбојни прслук.

       Сазнали су и да док не напуне 12 година, морају да се превозе на задњем седишту возила и да су везани сигурносним појасом.



          Током презентације ученици су били заинтересовани да употпуне своје већ солидно знање о овој теми. Били су радознали и постављали занимљива питања. Предавање је било поучно и ученици су утврдили упутства о безбедном понашању у саобраћају, у случају несреће увек се могу обратити саобраћајном полицајцу. На крају су погледали спот "Заједно и безбедно кроз детињство".

Нема коментара:

Постави коментар