четвртак, 1. септембар 2022.

Напокон сала за физичко

Ова школска година неће нам бити лака: проблеми с простором су нам увећани јер су сад часови физичког сви у учионицама. Уз простор имаћемо и проблеме с буком из дворишта за време наставе чему у неким учионицама не помажу ни затворени прозори. И на одморима ђацима је тесно у остатку дворишта које је остало након ограђивања градилишта. Али, све ћемо лако издржати јер ћемо коначно добити фискултурну салу! За нас то значи и свечану салу за прославе и већа окупљања јер школа нема адекватан простор ни за то.   

Од 50-их година кад је основана наша школа нема салу за физичко васпитање. Захтеви за њеним прављењем су активно кренули 70-их година и нису престали никада, али се увек испречавало много проблема: власништво и експропријација (некада је цео простор припадао римокатоличкој цркви), легализација и нелегално присвајање појединих парцела од комшија... Сваки директор је радио на решавању овог проблема, али до сале нисмо дошли. 

Коначно, ове године сви су папири сређени и започели су радови по пројектном нацрту Стандарда из Бачке Паланке. Тачније, 2. августа 2022. београдска фирма која је добила посао на општинском тендеру започела је радове на изградњи модерне фискултурне сале у нашем дворишту. Предвиђено је да ће послови бити завршени 1. марта 2023. али су могућа одступања због непредвиђених околности и до неколико седмица/ месеци. Школи која салу чека педесетак година, пар месеци неће ништа значити. 

слика сале изнутра и подаци о одговорнима за изградњу

Сала ће имати терен, мале трибине, тушеве и свлачионице. Соларни панели служиће као допунско грејање и за загревање воде. Са школом ће бити повезана надстрешницом. Поред сале остаће и једно отворено игралиште, а предњи део, где је некад био рукометно-фудбалски терен, биће мали парк. И остатак зелене површине око школе биће детаљно уређен како би се направила складна целина.  

градилиште у септембру 2022.
Нема коментара:

Постави коментар