среда, 25. април 2018.

Ликовна радионица Војвођански мотиви

Обележавање Дана школе 2018. (Саљивање моштију Свето Саве 10. мај) започели смо ликовном радионицом Војвођански мотиви.
Традиционално, наши гости били су сликари аматери аматери из Ликовне колоније ,,Петар Томић“ који се увек радо одазову нашем позиву и ученицима пруже помоћ. Дружење са њима је велика радост, али и могућност да видимо како настају слике на платну. У радионици је учествовало 40-ак пробраних ученика од 1-8. разреда.

Ове године смо желели да прикажемо мотиве који се налазе око нас, у нашем равничарском крају: изглед кућа, ђерма, дворишта. Деца су ове мотиве приказала у тесту, на равној површини. Машта наших малих ликовних стваралаца је била широка и богата као и наша Војводина. Осетило се велико задовољство у стварању, видела креативност, шаренило боја... осмех на дечјим лицима. 

Посебно нас је обрадовала помоћ наших драгих бака из Геронтолошког центра. Уз организацију Биљане Пејовић потрудиле су се да нам припреме куће које су израдиле од гипса и мале сувенире које су деца бојала. Баке су одмах могле да виде малу изложбу дечјих радова. Биле су срећне и делиле су са нама радост дружења. 

Учитељице Т. Кнежевић, Ј. Васојевић, С. Чулић и А. Дамјанов објединиће све радове, саставиће причу о њима. Настаће улице у којој се налазе куће, широке, шарене, баш онакве , какве су нам деца подарила.
Сви ликовни радови са ове изложбе биће изложени заједно са осталим ликовним радовима наших ученика  у Градској галерији током маја. Позивамо вас на отварање ове изложбе  9. маја 2018.  у 18.00.


Нема коментара:

Постави коментар