четвртак, 4. фебруар 2016.

Прослава Савиндана 2016. године


    Дана 27. јануара били смо домаћини наше школске славе. Обележили смо га у просторијама школе.
    Програм је почео Светосавском химном, а након тога уследио је позив на прославу  ученика првог разреда и једног осмака које је припремио наставник Предраг Вајагић. Обред резања славског колача уследио је у присуству свештеника, кума, директоке и осталих. Тропар је певао део хора наше школе.
    Овогодишње Светосавско дете прогласила је директорка је Нина Голић, ученица 8-4. Школски кум Владан Васиљевић са родитељима даривао је Нину. Наиме, ове године био је присутан  Милан Штрбац, Светосавско дете 1998, који је такође даривао Нину. Весна Мијатовић и Милан Штрбац међу првима су понели ову титулу која је заслугом Славице Јурић установљена. Они су покренули  иницијативу да се оснује фонд у који ће се сваке године око Савиндана уплаћивати средства што ће послужити за даривање Светосавског детета. Свако дете које буде понело ту титулу, касније се укључује у фонд. Након тога Нина је прочитала беседу и тако наставила традицију да Светосавско дете беседи на свечаности. 
    Програм је настављен рециталом „Ко је био Свети Саваˮ који је говорило осамнаест ученика првог разреда који похађају часове православног катихизиса. Припремао их је вероучитељ Борис Кузмановић. Сценски приказ приказ „Просјак у дечјем вртуˮ Десанке Максимовић припремили су ученици трећег, петог и седмог разреда са наставницом Горданом Вујовић. Оквир за почетак и крај приказа чиниле су песме „Молитваˮ и „Песма Светом Савиˮ које је припремио хор школе са наставницом Верицом Маливук. Уследила је подела награда ученицима који су били најуспешнији на овогодишњем Светосавском темату. 


Нема коментара:

Постави коментар