среда, 12. октобар 2016.

Дечја недеља 2016.

Низом активности у периоду од 3. - 9. октобра  2016. године је обележена Дечја недеља чији је мото ,,Нећу да бригам хоћу да се играм“.
На самом почетку Дечје недеље ученици су  упознати са Конвенцијама о правима деце. Започета је већ традиционална хуманитарна  акција ,, Деца-деци“ и прикупљање средстава за хигијену за децу слабијег материјалног стања, која ће трајати током целе недеље.
У понедељак 3. октобра  па све до петка 7.октобра  ученици наше школе су по направљеном распореду  посетили ЦТКУ ,,Коста Абрашевић“ где су били учесници три веома занимљиве активности: упознавање са  џез балетом,  вежбама корективне гимнастике као и корацима појединих традиционалних игара. У  реализацији ових активности су нам помогли запослени у КУД-у : Љиља Жихлавски , Страхиња Вукадинов, наставница џез балета Ана Андрејић, наставница корективне гимнастике Вукица Контић.


У уторак 6. октобра  ученици са пуно маште  кредама у боји осликавали  школско двориште.
За ученике првог разреда је исти дан организована бесплатна позоришна представа у сали биоскопа под називом  ,,Алиса у свету бајки“. У преподневним часовима учитељица  Веселинка Радаковић  је са два првака посетила председника општине. Том приликом  су  добили на поклон сликовнице „Првак“ за целу генерацију. У среду 5.октобра школски ходник и учионице су  украшене  дечјим ликовним  радовима на тему,, Моја омиљена игра“.

 

Два одељења првака са учитељицама Веселинком Радаковић и Светланом Чулић   су у четвртак 6. октобра посетила ПУ ,,Младост“, вртић ,,Невен“ где је било организовано дружење са предшколцима. Васпитачице Татјана Ивић и Оливера Младежић су организовале дочек уз дружење и игру првака  и предшколаца.

На часовима физичког васпитања учитељице су организовале час старих  и заборављених дечијих игара као што су : школице, игре вијачом, ластишем...
Последњег дана у недељи је  одржана приредба и пријем деце у Дечји савез.  Свечани програм су припремиле учитељице  са ученицима    четвртог разреда. По завршетку приредбе првацима су подељене добродошлице.
Нема коментара:

Постави коментар