недеља, 8. октобар 2017.

Дечја недеља 2017. године

Низом активности у периоду од 2-8. Октобра 2017. године је обележена Дечја недеља чији је мото ,,Градимо мостове међу генерацијама - за радост сваког детета“.

На самом почетку Дечје недеље ученици су упознати са Конвенцијама о правима деце. Започета је већ традиционална хуманитарна акција ,, Деца-деци“ и прикупљање средстава за хигијену за децу слабијег материјалног стања.

Од понедељка 2. октобра па током целе недеље ученициод 1. до 4. разреда наше школе су посетили ЦТКУ,,Коста Абрашевић“где су били учесници веома занимљивих активности.Веома занимљиво је било учење говора немих и глувих особа, упознавање са обичајима нашег народа, елементима традиционалне игре, ношњама са којима располаже КУД али и балетом као могућност правилног коришћења слободног времена.У реализацији ових активности су нам поред Љиље Жихлавски такође помогли : Бојана Стокић, наставница модерног балета као и Страхиња Вукадинов.

У уторак 3. октобра ученици са пуно маште кредама у боји осликавали школско двориште. У преподневним часовима учитељица са петоро првака је била у Општини где је организован пријем.

У среду 4. октобра је украшен школски ходник дечјим ликовним радовима на тему,,Моја бака и ја “ и ,, Мој деда и ја“..

Два одељења првака са учитељицама Драганом Менчик и Маријом Јовићевић су у четвртак 5. октобра посетила ПУ ,,Младост“, вртић,,Невен“где је било организовано дружење са предшколцима. Истог дана, ученици 4-3, чланови Клиба читалаца су организовали дефиле владара и владарских породица Карађорђевића уз квиз ,, Ко сам ја?“ за одељења четвртих разреда. Уч. су имали прилику да виде костимиране личности и на основу изговореног текста препознају о којој особи је реч.

Последњег дана у недељи је уз музику, игру , глуму и рецитације одржана приредба и пријем деце у Дечји савез.За добро расположење су били задужени ученици четвртог разреда.

 

 

 

 

 

 



Нема коментара:

Постави коментар