понедељак, 12. октобар 2020.

Дечја недеља 2020.

Дечја недеља је реализована у периоду од 5. до 11. октобра. 
Мото овогодишње Дечје недеље је 
,,Подељена срећа, два пута је већа“.

Низом активности смо обележили Дечију недељу трудећи се да поштујемо све мере безбедности због новонастале епидемиолошке ситуације.

У понедељак 5. октобра ученици су на часовима ЧОС-а упознати са Конвенцијама о правима деце. Истог дана је започела традиционална хуманитарна акција акције ,,Деца- деци“ (прикупљање средстава за хигијену) за ученике наше школе. Акција је трајала током целе недеље.

У сарадњи са школском библиотеком наше школе и библиотекарком Славицом Јурић, а поводом Месеца књиге организована је посета библиотеци као и радионице у циљу промовисања читања, уз анализу изложбе дечијих радова везаних за прочитано дело уз задатке: 1. разред – прочитана сликовнице, 2. разред –прочитане песме, 3. разред- прочитане бајке, 4. разред – прочитан роман, приповетка.

У уторак, 5. октобра ученици су осликавали тротоар кредама у боји. Наредног дана је у ходницима школе приређена изложба дечијих радова на тему ,, Другарство је...

Четвртак 8. октобар је био резервисан за уређење учионица.

Ове школске године је решено да се у току Дечје недеље посветимо што више деци којој је потребна нека помоћ. Тако да је започета још једна хуманитарна акција под називом За Ленкино боље сутра. Наиме, прикључили смо се акцији прикупљања новчаних средстава за оздрављење Ленке Жутковић. Прикупљена средства ће бити уплаћена на жиро рачун.


Припремила Леонора Ненадов

Нема коментара:

Постави коментар