субота, 11. септембар 2021.

Дан пешачења 2021.

Почетком септембра Планинарски савез Србије и Спортски савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта, као и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а сада и уз препоруке Батута, одржава акцију којом промовише здравље и кретање под називом дан пешачења.

Планинарски савез Србије својим чланицама - локалним планинарским удружењима и клубовима пошаље дописе и упутства, па они осмишљавају локалне пешачке акције. Ове године Дан пешачења је био у суботу, 11. септембра у преподневним часовима. ПСД "Равничар" из Бачке Паланке позвао на шетњу насипом, до шумареве кућице где су учесници имали организоване вежбе, послужење и освежење. 


Око 600 наших суграђана је учествовало у акцији, препешачивши 10-ак км. Из наше школе 100-ак ученика које су водиле учитељица Бранка Радовановић, наставнице слободних активности Сања Савић, Мирјана Шијаков и Соња Ковачевић. Ка циљу су ишли организовано, а по повратку су се разбили у мање групе и у складу са својим даљим обавезама, журили кући, или се задржавали успут. Малишани учитељице Бранке искористиће ово пешачење за даљи рад у пројектној настави.


Нема коментара:

Постави коментар