субота, 10. јун 2023.

Екскурзија за успешне такмичаре у 2022-23.

Ученици наше школе су и ове школске године остварили запажене резултате на општинским, окружним и републичким такмичењима из разних предмета: српског језика и књижевности, историје, физике, географије, хемије, шаху, енглеског језика, технике и технологије, биологије, квизу „Шта знаш о здрављу“, Мислиши, као и на екипним такмичењима из одбојке, кошарке, шаха, стоног тениса. Ментори и учени су су награђени једнодневном ексурзијом и посети Тршићу.
У раним јутарњим сатима, 10. јуна 43 ученика и њихових ментора и директорком школе пошли су на екскурзију. Посетили смо Текереш, село на планини Цер, где је посвећен споменик Церској бици и где смо могли од кустоса да чујемо нешто и о јунацима Церске битке. Након тога смо посетили манастир Троношу, који смо имали могућност да разгледамо. Посета родној кући Вука Караџића и разгледање парка са спомен кућом је оставило леп утисак. Остатак дана смо провели обиласку Бање Ковиљаче, где смо одморили и уживали у лепотама градског парка.
Ученици и наставници су задовољни организацијом и реализацијом екскурзије са које смо се вратили у вечерњим сатима истог дана.Изестио наст. Мартин Хложан

Нема коментара:

Постави коментар