петак, 1. септембар 2023.

Како почињемо школску 2023-24.

 Школску 2023-24. ипак ћемо почети на време иако радови на кваровима проузроковани олујама још увек трају, а није ни сала још увек готова. 

Наиме, у јулским олујама и нашој школи е страдао кров, почупано по које дрво одломљен покоји заштитни лим... Како обично буде, док је сређена документација прошло месец дана, па су радови на отклањању штете започели уочи почетка године. 

Тако остасмо без понеке крошње, али кров је измењен на најстаријем делу зграде. 

Страдале крошње и обновљен крв

Сала за физичко још није за усељавање, али смо до почетка године добили нов поплочан улаз са одводима те коначно нећемо гацати по барицама кад је киша. У току је изградња пролаза који ће обезбедити тзв. топлу везу између сале и ходника. Терени лево од сале су готови, паркић испред сале је добио прве контуре, али је све то заједно још увек неприступачно и заграђено. 

Стара дама се обновила. Колико је то лепо, не вреди коментарисати, давно и давно, и више пута је нарушаван дух овог здања. Нека буде функционално па ћемо алалити естетику!

Ко зна који крпеж по реду: сала и лево крило школе спојени
ходничићем слепљеним на постојећи ходник 

Време нам иде на руку, септембар је топао. Надамо се да ћемо с првим хладним данима почети користити салу. То ће нам засигурно помоћи да не жалимо за лепим, старинским дрвеним вратима на улазима за ученике која су замењена новим, пластичним; да се опоравимо од "олује" коју су иза себе оставили молери кречећи неколико учионица и библиотеку. 


Нема коментара:

Постави коментар