петак, 1. децембар 2023.

Децембар почео огледним часовима

 И први у месецу и први петак у месецу - то је бели петак за нашу школу јер је започела сезона огледних и угледних часова домаће лектире започета протекле школске године као део школског пројекта Лектира онлајн и часова који се реализују у оквиру Еразмус + пројекта мобилности "Мисли глобално, делуј локално".

Учитељица Бранка Радовановић одржала је час домаће лектире у 2-3 одељењу - систематизацију Андерсеновових бајки стављајући акценат на моралне поруке Андерсенових бајки. Управо је тај етички приступ бајкама новина, а не квиз, групни рад и друге технике којима се учитељица послужила на овом часу и са којима се ученици често срећу. Часу је присуствовало чак 11 колега учитеља, стручних сарадника и директорка који су се у анализи путем вредновања часа упитником углавном изјаснили повољно о часу ком су присуствовали.

Мали ђаци су сами дефинисали врлине и мане које су бајке наметнуле 

Учитељица енглеског језика за разредну наставу Милијана Рађеновић и наставница биологије Мирјана Шијаков организовале су час  у 3-3 по CLIL-методи чија је тема била одрживи развој. Теми је приступљено интердисциплинарно, а час се базирао на изради задатака у тимовима ученика. Осим наставница ученици су били поучени и вршњачки од стране групе средњошколаца.  

На крају часа ученици су добили и захвалнице о учешћу. 

Припреме за огледне часове објављујемо у репозиторијуму на сајту школске библиотеке. 

Нема коментара:

Постави коментар