недеља, 19. април 2015.

Мислиша 2015.

На Националном математичком такмичењу Мислиша (основни ниво), одржаном 12. марта учествовала су 104 ученика од 2. до 8. разреда. Они су решавали тестове са занимљивим математичким задацима првенствено логичко-комбинаторног карактера у складу са програмом математике и по мери ученика.
Сви учесници такмичења добили су сертификате и пригодне поклоне, а након прегледаних тестова и објављених резултата најуспешнији такмичари добили су награде и похвале за постигнуте високе резултате. На нивоу наше школе шест ученика је награђено, а седамнаест је похваљено. Награђени ученици су:

  • други разред: Алексеј Кондић 3. награда
  • трећи разред: Урош Суђић 1. награда, Јована Бугарчић 2. награда, Софија Карановић 3. награда
  • седми разред: Душан Суђић 2. награда, Немања Вујадиновић 3. награда.

Похвале су добили: Борис Валтер, Никола Вјештица, Марко Вујадиновић, Константин Јовановић,Тара Ковачевић, Радош Радош, Ана Марија Тоупалик, Теодора Ћосић, сви ученици другог разреда, као и Софија Болтић, Павле Ристић, Хана Солдат, Теодора Томановић - ученици трећег разреда.
Похваљене су и ученице четвртог разреда: Ива Мијић и Тајна Радош, те Иван Рајшп, ученик петог разреда, Немања Богнар, ученик шестог разреда, и Јован Пошта, ученик осмог разреда.
На Велико републичко финале у  Београду квалификовао се Урош Суђић са освојеним максималним бројем бодова.
Велико (републичко) финале математичког такмичења Мислиша 2015 (за ученике са максималним бројем бодова на основном нивоу такмичења) одржано је 19. 4. 2015. године у Београду, у организацији Математичког друштва Архимедес. Такмичар из наше школе, Урош  Суђић, ученик 3-1,  за постигнуте резултате на такмичењу добио је похвалу.

Јасмина Васојевић


               

Нема коментара:

Постави коментар