среда, 14. октобар 2015.

Дечија недеља 2015.


Низом активности у периоду од 5 - 11. октобра  2015. године је обележена Дечја недеља чији је мото ,,Подршка породици –најбоља подршка деци“.

На самом почетку Дечје недеље ученици су  упознати са Конвенцијама о правима деце. Започета је већ традиционална хуманитарна  акција ,, Деца-деци“ и прикупљање средстава за хигијену за децу слабијег материјалног стања.

У понедељак 5. октобра и у среду 7. октобра ученици наше школе су посетили ЦТКУ ,,Коста Абрашевић“ где су били учесници три веома занимљиве активности: учење говора немих и глувих особа, упознавање са модерним плесом као и вежбама корективне гимнастике. У  реализацији ових активности су нам поред Богуновић Саше  и  Љиље Жихлавски  такође  помогли: Бојана Стокић, наставница модерног балета као и Суџум Драган.                         
У уторак 6. октобра  ученици са пуно маште  кредама у боји осликавају школско двориште.
Позоришна представа ,,Два мачора слатка и мишица Натка“ је  за ученике 1. и 2. разреда  била одржана у среду 7. октобра. Истог дана  је школски ходник украшен дечјим ликовним радовима на тему,, Породица“. У преподневним часовима учитељица Добрила Борковић је са петоро првака посетила председника општине. Том приликом посадили су дрво генерације са свим првацима из свих школа наше општине.

 

Два одељења првака са учитељицама Анкицом Дамјанов и Станиславом Керавицом  су у четвртак 8. октобра посетила ПУ ,,Младост“, вртић ,,Невен“ где је било организовано дружење са предшколцима. Мали другари су им приредили дивну приредбу.

Последњег дана у недељи је уз веселе тактове, игру и рецитације одржана приредба и пријем деце у Дечји савез. За добро расположење су били задужени ученици четвртог разреда.


Нема коментара:

Постави коментар