четвртак, 8. август 2024.

Летња школа фотографије и анимираног филма

Словачки језик са елементима националне културе


„Летња школа фотографије и анимираног филма“ одржана је у Словачкој Републици од 2. до 7. августа 2024. у Банској Бистрици у организацији Методијског центра Универзитета Матеја Бела за Словаке који живе у иностранству.

Сви учесници пројекта у Б. Бистрици

У летњу школу су се укључили ученици из Украјине, Румуније, Аустралије, Ирске и Србије. Из Србије је учествовало 14 ученика, осам из петровачке гимназије, двоје из Ковачице, троје из Челарева и једна ученица из наше школе Соња Бељански, ученица четвртог разреда.
Циљ ове школе је да се подстакне и развија креативни потенцијал деце и омладине - Словака који живе у иностранству. У програм су биле укључене разне радионице које су се односиле на фотографију и анимацију, кратког филма блиског креативним сегментима. На крају је рад учесника био вреднован од стране организатора. Највреднији су добили признање, међу којима је била и Соња Бељански. 

Наша Соња


Сем радионица организатори су припремили и излет, посете музејима, галеријама и обилазак града Банска Бистрица. Кући су понели много доживљаја, искуство дружења, нова пријатељстава и лепих успомена. 

Најмлађи учесници са наставницом Маријом



известила наст. Марија Кукучка Супекова

Нема коментара:

Постави коментар