понедељак, 1. септембар 2014.

Почетак школске 2014/2015. године

Број одељења

Школска 2014/ 2015. година почела је 1. септембра. У школу је уписано четири одељења ученика 1. разреда, а ученици 5. разреда распоређени су у четири одељења, уместо у три колико је било одељења 4. разреда претходне године.
У свим разредима постоје четири одељења, осим у 4. и 8. разреду. Школа ове године има 30 одељења и 760 ученика.

Персоналне промене

Повећање броја одељења изазвало је и мање персоналне промене и промене послова. Учитељица Наталија Ковачевић из целодневног боравка прешла је у наставу и води 1. разред. Неколико часова немачког језика држи наставница Слађана Баљ. Наставница техничког и информатичког образовања Мирјана Којић добила је часове у другој школи, па је на њено место дошао наставник техничког и информатичког образовања Зоран Жигић. Наставница физике Даниела Мијатовић држи 2 часа физике, а наставница српског језика Оља Нађ примљена је за 2 часа грађанског васпитања. Наставница математике Бојана Медан има пуну норму часова математике.

Смањење администрације

Министарство просвете најавило је рад на смањењу школске администрације. За почетак је донело Стручно упутство о начину израде школске документације које администрацију не смањује, али у објашњењима дозвољава извесну флексибилност, препоручује да се подаци не понављају из документа у документ, саветује да се бирократизација избегава, разјашњава шта треба да садрже поједини документи итд.

Штрајк Уније синдиката просветних радника

Иако је Министарство просвете током лета најавило промене кровног закона о образовању и увођење платних разреда, првог дана школе Унија синдиката просветних радника Србије, којој припада највећи број запослених штрајковала највише због најава смањења плата свим запосленим у државном сектору. Тим поводом неколико запослених школе учествовало је у демонстрацијама у Београду са општинским одбором овог синдиката. 

Нема коментара:

Постави коментар