среда, 31. јануар 2024.

Живот без дуванског дима

  Поред Светског дана без дуванског дима 31. маја, у Србији се обележава и Национални дан без дуванског дима 31. јануара. Један од разлога за проглашење Националног дана без дуванског дима у Србији је и тај што Србија спада у земље са највећим бројем активних пушача, а самим тим и пасивних. 

Због тога су волонтери Црвеног крста тог дана у школској библиотеци одржали предавање о штетности дуванског дима за ученике 6-1 одељења на часу физичког. Јесте да су ученици седели и слушали и да би за њихово физичко здравље било корисније да су играли у сали или дворишту на сунцу. Али, информације које су чули индиректно утичу на металну хигијену и свест о навикама и последицама штетних навика. Наиме, могли су чути како је дим штетан иако сами нису пушачи, какве су последице по организам, као и да нема много разлике између тзв. слабих (light) и јаких (strong) цигарета, те да су и електронске цигарете штетне за оне који их користе. На крају су сазнали и на које све начине људи могу да се одвикну од ове штетне навике. 

Ученици су пажљиво слушали, показали да неке информације и сами знају, па се надамо да ће предавање допринети томе да сами никад не пробају, и да утичу на одрасле да започну процес одвикавања. 

Предавање као превентива - да никад не пробају



Нема коментара:

Постави коментар