среда, 24. април 2024.

Промоције средњих школа 2024.

Током априла 2024. године у школској библиотеци промовисане су паланачке средње школе, свака на свој начин. 

Прва нам је гостима била Средња економска школа "Др Радивој Увалић" и донела занимљиве приче о привлачним занатима као што су кувари, конобари, али и о туризмолозима и економским техничарима различитих усмерења. На крају су заинтересовани ученици добили и колачиће у целофану које својеручно припремају ученици са смера куварство. 

Затим су нас посетили наставници и ученици Техничке школе "9. мај" који су донели своје рукотворине: велику подну лампу занимљивог дизајна коју су ученици креирали у радионицама ове школе. Иако је дошло мало наших ученика, имали си много питања за другаре из ове школе, па је највећи део промоције протекао у пријатном ћаскању. Тој присности њихових ученика и анставника допринело је можда и то што су неки од њих били наши ученици, а и наставници радили једно време радили у нашој школи. 

На крају нас је посетила и Гимназија "20. октобар" који нису имали слајд-презентације, само летке и добру причу што се од гимназијалаца и очекује. У својим излагањима ученици су пошли од предрасуда о гимназији (на пр. да се не могу запослити, да неће добити довољно стручних знања за неке факултете и сл) и ставили акценат на путовања и ваннаставне активности, на брижан и разуман однос с наставницима, те на проходност на факултете. На крају су ученицима поручили да су добродошли на Дан отворених врата који ова школа прави 16. маја 20204. када ученици могу видети како изгледа радни дан у гимназији. 




Нема коментара:

Постави коментар