петак, 19. април 2024.

Развијање еколошке свести кроз европску сарадњу

У оквиру пројекта “Мисли глобално, делуј локално” предвидели смо укључивање наше школе у европску сарадњу на што више нивоа. Један од облика сарадње је и учешће у eTwinning пројектима. Наставница Милијана Рађеновић је, у сарадњи са колегиницом из Турске, креирала пројекат Climate Change Heroes. Пројекат има за циљ подизање свести о климатским променама и подстицање ученика да размишљају о свом доприносу у проналажењу решења за тренутне еколошке проблеме, а реализован у периоду од јануара до априла 2024. школске године.

Истраживачка шетња и њени учесници

Носиоци активности су били ученици 3-3 и 3-4 одељења, који су имали прилику да се упознају са природом која их окружује, основним терминима везаним за одрживи развој и начинима заштите и очувања своје околине. У склопу часова енглеског језика проширли су вокабулар и упознали се са новим веб 2.0 алатима. Израђивањем постера и паноа научили су шта они могу учинити како би подстакли еколошку свест у свом окружењу. Активности у току пројекта и стечена знања представили су ученицима првог разреда кроз вршњачку едукацију. 

Продукти: постери и облаци кључних речи на енлеском језику

У току пројекта ученици су били у контакту са другарима из Турске и Грчке. Кроз заједничке активности развијали су сарадњу, толеранцију и еколошку свест комуницирајући са новим другарима на енглеском језику.

Учење кроз дружење са другарима из Турске путем мреже

Вршњачко учење у школи: трећаци подучавају прваке

Учесник и-твининг пројекта и известилац:
Милијана Рађеновић, наст. енглеског језика

Нема коментара:

Постави коментар