петак, 1. март 2024.

Средњовековни замак

Да сам феудалац у средњем веку...


Током првог полугодишта ученици шестог разреда су проучавали живот у средњем веку на часовима историје наставника Саше Ерцега. Како су живели повлашћени слојеви, одакле им богатство које су трошили да саграде велелепне тврђаве? Зашто су постојали бедеми и разне препреке, шта се све могло наћи унутар зидина и како су бранили подигнуте зидине? 
Тема је била веома инспиративна и ученици су стога добили задатак средином фебруара да направе свој породични грб и средњовековни замак из ког би владали да су феудалци средњег века. Циљ пројекта је био да се уз креативност и маштовитост упознају са животом у средњем веку.  Од ученичких радова формирали смо фото-причу. Погледајте је.



Историја и одрживи развој 


Да би задатак добио још једну нову димензију, ученици су користили материјале који могу да се рециклирају и тако дају свој допринос школском Еразмус+ пројекту „Мисли глобално делуј локално“. 
Можемо рећи да је задатак био више него успешан јер су ученици у великом броју донели занимљиве и оргиналне радове, замкове и породичне грбове. Велики број радова је изложен у ходнику школе и сведочи о томе колико су озбиљно ученици доживели постављени задатак. Радујемо се новим пројектима и идејама.

Известио Саша Ерцег, наставник историје

Нема коментара:

Постави коментар